El CFP realiza una acción de sensibilización sobre la Salud Mental a 89 estudiantes de integración social del instituto Puig y Cadafalch de Mataró

El CFP realiza una acción de sensibilización sobre la Salud Mental a 89 estudiantes de integración social del instituto Puig y Cadafalch de MataróEl passat dia 19 Decembre 2023 el CFP va estar a l’Institut mataroní Puig i Cadafalch parlant sobre la salut mental a 89 alumnes d’Integració Social. Sabem que les problemàtiques de salut mental entre joves han patit un auge els últims anys i donant-los a conèixer directament aquesta realitat i oferint-los testimonis en primera persona podem ajudar a que, qui tingui un malestar, en sigui conscient i demani ajuda.

L’acció de sensibilització va constar de diverses parts. En primer lloc, en Pol Viader, professional del SRC Burriac, va presentar el Centre de Formació i Prevenció (CFP) i el joc que va dinamitzar la Silvia Angurell, companya del SRC de Premià de Mar, també. Aquest joc, que busca trencar estigmes i fer reflexionar sobre la salut mental, consisteix en tirar un dau i que surtin preguntes sobre aquesta temàtica. Junts vam respondre les qüestions que s’hi plantejaven. Per posar-ne un exemple, feia pensar en si conviure amb una problemàtica de salut mental et converteix en una persona més violenta o no.

Seguidament vam comptar amb el testimoni en primera persona de la Veronica, activista d’Obertament i artista d’Alterarte, el programa artístic del CFP. Va explicar la seva història i com ha viscut i abordat conviure amb problemàtiques de salut mental. Va donar idees de com cuidar-se i va donar èmfasi a la importància de parlar i compartir quan tens algun malestar emocional. Va cloure el seu discurs d’una manera molt clara: “Aquí es comparteix tot!”.

L’acte va continuar amb l’explicació de la Carla Budó, Coordinadora del Grup de joves del CFP, de la tasca que fem amb aquest grup. Budó, també va presentar i donar pas a la visualització de la pel·lícula “Criden el meu nom”, protagonitzada pels joves que convida a reflexionar sobre la fama que arriba inesperadament i com pot condicionar la salut mental.

Aquesta va ser una acció de sensibilització que convidava a la reflexió i que donava veu a la realitat de la salut mental. La vam fer amb joves que, alhora, seran professionals que atendran a persones. Un grup que, des del seu rol d’integradors/es, podran identificar persones amb malestars emocionals i, tenint eines per ajudar-les, faran una tasca social importantíssima.